Hongarije naar de kop na winst in Duitsland, Engeland verliest opnieuw

23-09-2022 23:08
2

Hongarije heeft vrijdagavond een knappe 0-1 overwinning geboekt op Duitsland. Daarmee staan de Hongaren nu aan kop in Nations League-groep 3. Italië was in eigen land te sterk voor Engeland, dat bezig is aan een zeer matige reeks.

De Hongaren kwamen al vroeg op voorsprong tegen Duitsland. Uit een hoekschop werkte spits Adam Szalai op werkelijk prachtige wijze de 0-1 binnen. Het doelpunt deed denken aan een typische Zlatan Ibrahimovic-goal.

Zeven minuten na rust dacht Thomas Müller voor de 1-1 te zorgen. De middenvelder ontving de bal van Jonas Hofmann, waarna hij raak schoot. Hofmann stond echter buitenspel. De Duitsers wisten de schade, ondanks beduidend meer balbezit, niet meer te repareren en moeten de eerste plek nu afstaan aan Hongarije.

Het andere duel in groep 3 ging tussen Italië en Engeland. De Engelsen beleefden tot nu toe een vrij dramatische Nations League-campagne. In de eerste vijf duels werd er geen één keer gewonnen. Ook vanavond wist de ploeg van trainer Gareth Southgate geen overwinning klaar te spelen. Giacomo Raspadori zorgde in de 68e minuut voor de enige treffer van de avond. Komende maandag kunnen de Engelsen proberen om deze Nations League-campagne nog enige glans te geven. Dan is Duitsland in eigen huis de tegenstander.