Nederland wint eerste Derby der Lage Landen: jonge Belgen onderuit tegen Oranje

23-09-2022 20:20
8

De Belgische beloften hebben niet voor het goede voorbeeld kunnen zorgen tegen Jong Oranje. Aan den Dreef kon het ondanks een goede tweede helft de winst niet pakken. De bezoekers uit Nederland haalden het met 1-2 van de jonge Belgen.

De Rode Duivels nemen het komend zondag op tegen Oranje, maar ook op vrijdag werkten de jonkies van beide landen een oefenpartij af tegen elkaar. Daarin nam Oranje aanvankelijk de bovenhand en kreeg het de beste kansen en toonden ze zich de beteren.

Dat werd na zo'n dertien minuten voetballen ook beloond. Aanvaller Brobbey wist OHL-verdediger Ewoud Pletinckx bijzonder makkelijk te passeren en werkte koeltjes af voorbij Maarten Vandevoordt.

Niet veel later zorgde Ramazani bijna voor de gelijkmaker, maar zag hij Scherpen zijn poging uit doel houden. Ook Vertessen kon niet profiteren na een foutje achterin bij de jonge Nederlanders. De jonge Duivels eisten het balbezit ook op, maar wisten dat niet om te zetten in nog meer grote kansen of een doelpunt. De bezoekers uit Nederland wel. Het was Brobbey die met zijn tweede van de partij er nog voor de rust 0-2 van maakte.

In de tweede helft kregen we bij de Rode Duivels en resem nieuwe namen en kregen onder andere Jérémy Doku, Johan Bakayoko en Maxim De Cuyper de kans om zich te tonen. Met hun inbreng werd er naar die aansluitingstreffer gezocht, maar die kansen kwamen er niet. Uitgezonderd enkele flitsen van Doku kwam de defensie van Oranje niet in problemen en moest Scherpen dan ook amper in actie komen.

In het slot kwam de thuisploeg er dan toch wat meer uit en moest Scherpen enkele keren in actie komen na kansen voor onder andere Doku en Deman. Die twee zorgden twintig minuten voor tijd uiteindelijk ook voor de aansluitingstreffer en de 1-2.

Het doelpunt zorgde voor wat moed bij de beloften, die jong Oranje helemaal naar achteren drukten. Een gaatje in de Nederlandse defensie kwam er echter niet meer. Het bleef 1-2.