Van Proto naar Debast: Anderlecht moest 11(!) jaar wachten op duo bij Rode Duivels

Van Proto naar Debast: Anderlecht moest 11(!) jaar wachten op duo bij Rode Duivels

23-09-2022 20:44
9

Met Zeno Debast en Jan Vertonghen had RSC Anderlecht donderdag twee spelers die in de basiself van de Rode Duivels stonden. Dat bleek al even geleden geweest te zijn.

Onze Rode Duivels doen het de laatste jaren al even met jongens die voornamelijk hun brood verdienen in het buitenland, waardoor het voor Belgische clubs moeilijk is om ook een eigen speler in de basiself te zien.

Zo was het voor Royal Antwerp FC al 25 jaar geleden dat een eigen speler (Rudi Smidts in 1997) nog eens in de basis begon. Nu kreeg Toby Alderweireld de eer om die 'vloek' te doorbreken. Voor Anderlecht was het dan weer al even geleden dat er nog twee spelers in de basiself van de Rode Duivels stonden.

Nu waren het Debast en Vertonghen die aan de partij mochten beginnen. Elf jaar geleden, op 9 februari 2011, kregen drie pionnen van RSC Anderlecht een basisplek. Toen stonden Silvo Proto, Guillaume Gillet en Romelu Lukaku in de basis van de Rod Duivels. Die partij eindigde toen op een 1-1 gelijkspel.

De opstelling in 2011
Proto – Ciman, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Witsel, Gillet (59', J. Van Damme), Chadli (59', Mertens), Simons, E. Hazard (82', El Ghanassy) – Lukaku (82', Vleminckx).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie