Meevaller voor Rode Duivels: gekwetste De Jong en Memphis haken af bij Nederland

Meevaller voor Rode Duivels: gekwetste De Jong en Memphis haken af bij Nederland

23-09-2022 18:21
23

Als de Rode Duivels alsnog willen doorstoten naar de Final Four van de Nations League, moeten ze zondagavond met (minstens) drie doelpunten verschil winnen bij Nederland. Een vette kluif, maar blessurenieuws vanuit Amsterdam zet de deur misschien toch op een iets groter kiertje. Teun Koopmeiners, Memphis Depay en Frenkie de Jong hebben zich immers per direct afgemeld. 

Het drietal heeft blessures opgelopen tegen Polen, waar de Nederlanders donderdagavond met 0-2 gingen winnen. Na afloop van dat duel leek de wedstrijd tegen de Rode Duivels al moeilijk haalbaar te zullen worden. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat die vrees werkelijkheid is geworden. Vooral de afwezigheid van Memphis, de topschutter van deze oranje generatie, en metronoom De Jong zal aanvoelen als een groot gemis.

Mogelijk kunnen de Rode Duivels daarvan profiteren. Bondscoach Louis van Gaal heeft met Brian Brobbey en Ryan Gravenberch al twee vervangers opgeroepen. Dat duo speelt vrijdag eerst nog een duel met Jong Oranje, in en tegen ... België. Zondagavond is de inzet een pak groter. In Groep 4 van de Nations League is Nederland momenteel koploper met dertien punten, de Duivels tellen er tien. Door de zware 1-4-nederlaag op de Heizel zullen onze landgenoten goed bij schot moeten zijn in Amsterdam.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie