LIVE: Derby der Lage Landen bij U21, twee Leuvenaars op Den Dreef, Ramazani voorin

LIVE: Derby der Lage Landen bij U21, twee Leuvenaars op Den Dreef, Ramazani voorin

23 september - 17:55
4

Zondagavond werken de Rode Duivels hun Derby der Lage Landen af, maar deze vrijdag is er al een voorsmaakje met de belofteversie van dat burenduel. In het geval van de manschappen van Jacky Mathijssen gaat het 'slechts' om een oefenwedstrijd. Zijn basiselftal is inmiddels vrijgegeven.

Aan Den Dreef in Leuven hopen de Jonge Duivels een goed resultaat te boeken tegen onze noorderburen. Voor twee basisklanten zal het decor erg vertrouwd aanvoelen: zowel Louis Patris als Ewoud Pletinckx voetballen namelijk voor Oud-Heverlee Leuven. Zij vormen samen met Koni De Winter de driemansachterhoede. Voor hen draaft onder meer Aster Vranckx op, die zich de nieuwe aanvoerder mag noemen.

Vooraan rekent Mathijssen op het duo Yorbe Vertessen - Largie Ramazani. Die eerste zal als speler van PSV enkele vertrouwde gezichten tegen het lijf lopen, terwijl Ramazani indruk maakte in La Liga door te scoren tegen Real Madrid en Sevilla FC. Over drie dagen kijkt de nationale U21 nog een ander topelftal in de ogen: Frankrijk.

Bij de Nederlanders treedt er overigens ook een bekende kop uit onze Jupiler Pro League aan. Jurgen Ekkelenkamp wordt beloond voor zijn overtuigende voorbije weken bij Royal Antwerp FC. Hij neemt een aanvallende positie op de rechterkant in in de 3-4-3 van Jong Oranje. Kan hij net zoals zijn Antwerp-collega Vincent Janssen van waarde zijn? 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie