Vanhaezebrouck haalt uit na selectie Debast: Dat is echt onvoorstelbaar

Vanhaezebrouck haalt uit na selectie Debast: "Dat is echt onvoorstelbaar"

23-09-2022 19:00
165

De Rode Duivels zagen donderdag Zeno Debast debuteren. Een debuut dat bij enkele mensen de wenkbrauwen deed fronsen. Onder andere Hein Vanhaezebrouck, die niet begrijpt waarom zoveel jonkies van RSC Anderlecht al heel vroeg in hun carrière worden opgeroepen.

In het verleden werden al RSC Anderlecht-pionnen zoals Yari Verschaeren, Hannes Delcroix en Elias Cobbaut op jonge leeftijd opgeroepen door Martinez. Vanhaezebrouck stelt zich daar vragen bij. "Dat spelers zoals Verschaeren en Debast in de voorselectie van de Rode Duivels zaten en Matisse Samoise niet heeft met kleur te maken", zegt Vanhaezebrouck bij Stropcast. "Dat is een gewaagde uitspraak, maar het is gewoon de waarheid."

"Verschaeren werd drie jaar geleden al opgeroepen toen hij nog net kwam 'piepen'. Hij was zelfs nog geen titularis bij Anderlecht. Echt niet normaal. En Debast wordt nu al opgeroepen terwijl hij zelfs nog nooit voor de Belgische beloften heeft gespeeld", somt de ex-trainer van RSC Anderlecht op.

"Debast is zeker een goede speler met potentieel, maar hij wordt opgeroepen nadat hij vijf wedstrijden voor Anderlecht heeft gespeeld. Als het aan de leiding had gestaan had ik het begrepen, maar, Anderlecht staat momenteel onder ons (KAA Gent, red.)."

Extra waarde
Vanhaezebrouck merkt daarbij op dat die selecties voor enkele spelers Anderlecht (en andere clubs) ook al heeft geholpen. "Bij een selectie voor een speler wordt hij plots een stuk waardevoller. Soms zelfs maal twee of maal drie."

De trainer van Gent vindt het dan ook abnormaal dat enkele spelers van Anderlecht al zo snel werden opgeroepen. "Het is misschien niet aan mij om dat nu te zeggen, maar het is wel opvallend. Mensen moeten daar toch eens over gaan nadenken. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt", besluit hij.