Djurgardens loopt storm voor duel in Gent, maar Buffalo's maken geen plaatsen vrij

Djurgardens loopt storm voor duel in Gent, maar Buffalo's maken geen plaatsen vrij

23-09-2022 17:38
11

KAA Gent is haar Europese campagne bevredigend begonnen. Na twee duels in de Conference League heeft de club vier punten verzameld uit een maximum van zes. Op donderdag 6 oktober volgt meer dan waarschijnlijk een sleutelduel, wanneer Djurgardens IF over de vloer kwam. In Zweden leeft dat duel enorm.

Ruim 1.200 bezoekers uit het Hoge Noorden zijn nu al verzekerd van een plekje in de Ghelamco Arena. De voorbije dagen drukte het bestuur van Djurgardens echter door om nog meer kaartjes te verkrijgen. In samenspraak met de Belgische en Zweedse veiligheidsdiensten heeft Gent dat voorstel ook onder de loep genomen, maar na overleg is dat van tafel geveegd.

De Buffalo's waren eerst nog geneigd om een duizendtal bijkomende plaatsen te voorzien voor toeschouwers uit Zweden, weliswaar in de thuisvakken. De bevoegde instanties hebben dat evenwel afgeraden. In tegenstelling tot het bezoekersvak, dat volledig afgesloten kan worden, lopen de verschillende secties voor de thuisfans allemaal in elkaar over. Het is dan ook niet opportuun om veel Zweden tussen de thuisaanhang te plaatsen, zelfs niet in verspreide slagorde. Bijgevolg zal Djurgardens het met 'slechts' 1.200 meegereisde fans moeten doen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie