“Debast heeft een toekomst als Rode Duivel, maar het WK? Wij vinden van niet”

“Debast heeft een toekomst als Rode Duivel, maar het WK? Wij vinden van niet”

23-09-2022 15:15
55

Zeno Debast debuteerde donderdag als Rode Duivel tegen Wales. Vrijdag werden zijn prestaties geëvalueerd. Zijn debuut werd positief bevonden, maar het WK halen zal moeilijker worden.

Zo was er Kristof Liberloo, de chef sport van Het Belang van Limburg, die een degelijke prestatie zag van Debast. De jonge middenvelder mocht starten door de persoonlijke voorkeur van de bondscoach. “De bondscoach heeft een boontje voor Debast, die Mechele en Faes naar de tribune verwees. Overtuigde de 18-jarige Hallenaar ook? Niet helemaal”, startte hij.

De journalist vond dat het wat meer mocht zijn in Debasts eerste wedstrijd. “Debast legde in de beginfase geen enkel risico in zijn passing. Logisch als debutant. Maar het mocht toch wat meer zijn.”

Toch zag Liberloo een degelijke prestatie, al weet hij niet of de jonge verdediger een goede keuze is voor op het WK: “Natuurlijk verdient de Anderlecht-verdediger krediet en heeft hij een toekomst als Rode Duivel. Maar of hij dit WK er al bij moet zijn. Neen, vinden wij niet.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s