Het is gebeurd: na 25 jaar droeg een Antwerp-speler nog eens het Duivels-shirt

Het is gebeurd: na 25 jaar droeg een Antwerp-speler nog eens het Duivels-shirt

23-09-2022 17:00
5

Het Nations-League-duel met Wales (2-1) kon misschien niet op bijster veel interesse rekenen, maar bij het legioen van Royal Antwerp FC keek men ongetwijfeld met een iets minder schuin oog naar de overwinning van de Rode Duivels. De basisplek van Toby Alderweireld maakte namelijk komaf met een vloek die al een kwart eeuw aansleept!

Naar goede gewoonte had Roberto Martinez uiteraard een plekje bij de elf voorzien voor Alderweireld. Ook na zijn transfer naar Antwerp blijft de mandekker dus een belangrijke pion voor de bondscoach. Vanuit het perspectief van The Great Old is dat een heuglijke vaststelling. Voor het eerst in (bijna) 25 jaar leverde de oudste club van het land zo nog eens een Rode Duivel af.

De laatste Antwerpenaar die in actie mocht komen bij de nationale ploeg, was lokale held Rudi Smidts. De kenmerkende linksachter werkte in totaal 33 interlands af, waarvan enkelen in de lente van 1997. Dat waren overigens mooie tijden, want dankzij uitzeges bij (alweer) Wales (1-2) en Turkije (1-3) zetten de Duivels destijds een grote stap richting deelname aan het WK in Frankrijk. Op 7 juni van dat jaar mocht Smids nog vijf minuten invallen in een logische 6-0-overwinning tegen San Marino. Sindsdien trok geen enkele Antwerp-speler nog het tricolore truitje aan.

Overigens zou Smidts in het najaar van 1997 nog een laatste keer uitkomen voor de Rode Duivels, maar toen was de zwartharige linksachter al getransfereerd naar Sporting Charleroi. Later zou hij nog voor een heleboel andere clubs uit het Antwerpse uitkomen, zoals Germinal Ekeren, Germinal Beerschot en KV Mechelen. In Alderweireld vindt Smidts nu (eindelijk) een waardige opvolger.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie