Vandereycken: “Noodzakelijk dat De Bruyne én Hazard topniveau halen”

Vandereycken: “Noodzakelijk dat De Bruyne én Hazard topniveau halen”

23 september - 09:25
9

Eden Hazard maakt weinig minuten bij Real Madrid, maar kreeg van bondscoach Roberto Martinez wel een basisplaats bij de Rode Duivels tegen Wales.

Voormalige bondscoach Rene Vandereycken liet zich tegenover Het Belang van Limburg uit over de prestatie van Hazard. “Bij de Rode Duivels is Eden Hazard een andere speler dan bij Real Madrid. Hij heeft een andere status, krijgt meer vrijheid en wordt door zijn medespelers overal aangespeeld. Zoiets begint op training.”

Vandereycken zag de oude versnelling weer terugkomen. “Als je daar vaak de bal vraagt en toont dat je er goeie dingen mee doet, krijgen je medespelers meer vertrouwen om je ook in wedstrijden aan te spelen. Medisch is Hazard oké, ook bij zijn invalbeurten bij Real vind ik hem ­vinniger dan voorheen. Hij heeft opnieuw iets ­flitsends, bij momenten zie je weer zijn versnelling of dat typische wegdraaien.”

Nu moet Hazard minuten maken bij Real Madrid. “Het grote probleem wordt om bij Real voldoende matchritme op te doen om op het WK meerdere wedstrijden na elkaar vlot 75 tot 90 minuten aan te kunnen. Spelers als Hazard en De Bruyne boezemen ontzag in.”

De Rode Duivels kunnen een Hazard in vorm zeker gebruiken. “Dat zag je bij een actie in de eerste helft, waarbij Wales Hazard met twee man kwam opvangen, waardoor De Bruyne vrijstond en tegen de paal kon trappen. Als Hazard en De Bruyne samen spelen, kunnen ze zo van elkaars aanwezigheid profiteren. Het zijn ook twee ploegspelers die ­elkaar alles gunnen. Als België op het WK ver wil ­raken, is het noodzakelijk dat Hazard en De Bruyne fit zijn en hun topniveau halen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie