Uitblinker De Bruyne: “Een goeie leerschool, maar prestatie was goed”

Uitblinker De Bruyne: “Een goeie leerschool, maar prestatie was goed”

23 september - 09:11
2

De Rode Duivels zullen moeten uitpakken tegen Nederland om de Final Four nog te halen. Dat is de conclusie na de 2-1 zege tegen Wales. Uitblinker Kevin De Bruyne reageerde tegenover Het Nieuwsblad.

De Bruyne zag dat het goed was. “De prestatie was goed. Ik denk dat we een goeie match spelen, de eerste helft was héél goed. In de tweede moeten we rustiger blijven. Wales ging heel compact in een 5-4-1 spelen - hun goed recht - en dan pakten we het niet goed aan.”

Volgens KDB hadden de Rode Duivels de bal gewoon moeten rondspelen. ”We hadden gewoon 45 minuten moeten rondspelen. Veel kansen creëren is dan niet nodig, je moet gewoon op zekerheid spelen. Een goeie leerschool, maar de prestatie was goed.”

De middenvelder van Man City kreeg veel kansen voor rust. “Een hattrick voor rust? Ja, dat had gekund, ik heb m’n kansen gehad. Helaas doet de keeper een goeie save en trap ik tegen de paal. Er waren echt genoeg kansen - voor iederéén - voor rust.”

Oranje won met 0-2 van Polen. “Nederland wint? Ja, maar we gaan gewoon proberen die mach te winnen. Nederland is een topploeg en zondag komt snel. We zien wel wat het wordt. Het is nu werken naar het WK. Als we iets speciaals kunnen doen, gaan we dat proberen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie