Sterke De Bruyne gidst Rode Duivels in eerste helft voorbij Wales

22-09-2022 22:38
139

De Rode Duivels hadden genoeg aan een sterke eerste helft om voorbij Wales te geraken. Met een doelpunt en een assist kon De Bruyne de nationale ploeg voorbij Wales gidsen, die het in de tweede helft nog even spannend maakten: 2-1.

Wales is al even het zwarte beest van de Rode Duivels, die in de 'afzwaaiwedstrijd' voor het WK dus hoopten een goed resultaat neer te kunnen zetten. Roberto Martinez koos in de basiself voor debutant Zeno Debast, maar ook Eden Hazard mocht zich opnieuw bewijzen.

Het was echter opnieuw Kevin De Bruyne die de nationale ploeg helemaal bij de hand nam en de Rode Duivels na tien minuten voetballen ook voor het eerst op voorsprong wist te brengen met een knap schot uit de zestien met zijn 'mindere' linker. Even later stond het zelfs bijna 2-0, maar Youri Tielemans besloot naast.

De Rode Duivels trokken de wedstrijd helemaal naar zich toe en gaven Wales geen enkele ruimte om tot voetballen te komen. De Bruyne scoorde ook bijna zijn tweede treffer van de avond, maar raakte de paal. Ook Hazard kreeg een goede kans op de 2-0, maar scoorde niet. Dat deed Michy Batshuayi uiteindelijk wel. Hij wist er nog voor rust 2-0 van te maken.

De Rode Duivels leken niet meer in de problemen te gaan komen, maar kregen vroeg in de tweede helft dan toch een klap te verwerken. Welshman Moore deed waar hij goed in is en won een kopduel van Zeno Debast. De aanvaller kopte voorbij Thibaut Courtois en maakte er weer 2-1 van.

Ondanks die tegentreffer bleef het balbezit wel voor de Rode Duivels en bleven de Welshmannen vooral denken aan de counter. Kansen kregen we dan ook amper te zien. De thuisploeg had het moeilijk om door de driedubbele gordel van Wales te geraken.

Martinez bracht Dries Mertens, Leandro Trossard en Loïs Openda op het veld, maar ook die konden niet meteen voor het verschil zorgen. Even leken de Rode Duivels nog een strafschop te krijgen. De VAR greep echter in. Doelpunten kregen we ook niet meer te zien, het bleef 2-1.