Debast krijgt zijn debuut bij de Rode Duivels: Hij heeft het ideale profiel

Debast krijgt zijn debuut bij de Rode Duivels: "Hij heeft het ideale profiel"

22 september - 20:41
64

Roberto Martinez koos er tegen Wales voor om Zeno Debast een kans te geven en te laten debuteren bij de Rode Duivels. Een opvallende keuze voor een amper achttienjarige verdediger. Martinez brengt meer uitleg.

Debast heeft amper profwedstrijden op zijn CV staan, maar krijgt nu al meteen een kans bij de Rode Duivels. Martinez legt uit waarom hij voor de jonge verdediger van RSC Anderlecht kiest. "Dit is de perfecte wedstrijd voor hem", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Martinez gelooft ook in de slaagkansen van Debast. "Hij heeft het ideale profiel voor deze partij aan de rechterkant in onze driemansverdediging. We hebben met Wout Faes en Brandon Mechele wel meer ervaren spelers, maar ik zien hen eerder in een centrale rol spelen", klinkt het.

De bondscoach gelooft ook dat Debast de Rode Duivels in de toekomst flink wat diensten kan bewijzen. "Debast is aan het evolueren in een speler die ons in de toekomst heel wat kan bieden. Hok krijgt nu een goede kans om zich nu te tonen tegen een sterke voorhoede van Wales. Hij heeft dit verdiend", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie