Albert kiest zijn Duivels defensie en gelooft niet in een WK-verrassing

Albert kiest zijn Duivels defensie en gelooft niet in een WK-verrassing

22 september - 20:23
2

De Rode Duivels nemen het donderdag nog op tegen Wales en spelen binnenkort ook het WK in Qatar. Het is nog niet duidelijk met welke defensie Martinez voor de dag zal komen. Al heeft Philippe Albert wel een idee.

Onder de bondscoach gebruikt men bij de Rode Duivels een driemansverdediging, waarin Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zo goed als helemaal zeker zijn van een basisplek. Het is echter nog niet duidelijk wie de derde man in de verdediging zal zijn.

Leander Dendoncker kreeg in juni nog de kans om zich te tonen en speelde ook enkele sterke wedstrijden, maar volgens Albert zal Martinez toch een andere keuze gaan maken. "Ik vraag me toch af of de ervaring van Dedryck Boyata op het WK niet de doorslag zal geven in de keuze van Martinez", geeft hij aan bij Sudpresse.

"Hij heeft niet bij Club Brugge getekend om op de bank te zitten, dus na de interlandbreak zal hij wel snel spelen. Ik ben er daarentegen niet zeker van dat dat ook het geval zal zijn voor Dendoncker, die sinds zijn transfer naar Aston Villa ook vrede moet nemen met de bank."

Ook Wout Faes, Brandon Mechele, Arthur Theate en zelfs Zeno Debast worden genoemd als mogelijke opties om de derde man te worden, al gelooft Albert toch vooral dat Boyata een plekje in de defensie zal krijgen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie