Deinze stoot pas na verlengingen door tegen vierdeklasser in Beker van België

22-09-2022 14:20
1

In de Crocky Cup is MSK Deinze woensdag aan haar bekeravontuur begonnen. De 1B-club moest in de vijfde ronde voorbij vierdeklasser Bocholt VV. Dat bleek nog niet zo'n evidente opdracht voor Deinze, dat pas in na verlengingen met 1-2 wist te winnen.

Deinze is met een 1 op 12 in de Challenger Pro League in een mindere periode verzeild geraakt. Tegen Bocholt konden de Oost-Vlamingen opnieuw een overwinning optekenen, maar die kreeg het niet zomaar cadeau.

Nadat Dylan De Belder twee minuten voor de pauze de score had opengebroken in het voordeel van Deinze, leken de bezoekers op een 0-1-zege af te stomen. Dat was buiten Jordy Mathei gerekend die in minuut 90 de gelijkmaker scoorde. Verlengingen moesten dus uitsluitsel brengen. Acht minuten in die verlengingen voorkwam De Belder vanop de stip een vroege bekeruitschakeling voor Deinze.

Deinze staat na zes speeldagen voorlaatste in 1B. Bocholt telt 1 punt na drie matchen en deelt in de B-reeks in vierde klasse de laatste plaats met de beloften van Beerschot, Lyra-Lierse en Londerzeel.