Lozano (27) dacht al aan stoppen bij Mexico: 'Familie kon me overhalen'

Lozano (27) dacht al aan stoppen bij Mexico: 'Familie kon me overhalen'

21-09-2022 22:25
1

Hirving Lozano is nog maar 27 jaar, maar de Mexicaan wilde al afscheid nemen van de nationale ploeg. Problemen met blessures aan zijn schouder en oog zette Lozano tot die gedachte.

"Ik heb er daadwerkelijk over nagedacht om te stoppen bij Mexico”, onthult Lozano op een persconferentie, geciteerd door Gianluca Di Marzio. "De problemen aan mijn oog waren het meest confronterend. Uiteindelijk heeft mijn familie me kunnen overtuigen en heb ik me met de wil om hier te zijn teruggeknokt."

Volgens de speler is hij nu weer de oude na zijn blessures. "Fysiek ben ik in orde. Door mijn blessures kon ik de laatste wedstrijden niet spelen, maar ik voel me nu goed."

Vorig seizoen maakte Lozano geen verpletterende indruk bij zijn club Napoli. Hij kwam in dertig wedstrijden binnen de lijnen en kwam in die duels tot vijf goals en zes assists. Ook in dat tegenvallende seizoen heeft zijn familie hem geholpen. "Ik had een moeilijk jaar met veel blessures, waardoor ik niet mijn topniveau kon halen. Uiteindelijk heeft mijn familie me geholpen om daar overheen te komen."

Mexico speelt deze interlandperiode twee oefenwedstrijden tegen Peru en Colombia. Tijdens het WK in Qatar is de ploeg van trainer Gerardo Martino gekoppeld aan Saoedi-Arabië, Polen en Argentinië.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie