Grealish springt in de bres voor Southgate: 'Krijg je soms als je Engels bent'

Grealish springt in de bres voor Southgate: 'Krijg je soms als je Engels bent'

21 september - 20:55
0

Jack Grealish heeft zich op een persmoment van de Engelse ploeg uitgelaten over de kritiek die bondscoach Gareth Southgate kreeg. De Engelse trainer kreeg veel over zich heen na tegenvallende resultaten in de Nations League, maar Grealish vond de kritiek onterecht.

Het grootste punt waarop Southgate kritiek kreeg, was het spel tijdens de eerste duels in de Nations League. Engeland speelde gelijk tegen Duitsland en Italië, maar The Three Lions verloren twee keer van Hongarije. De ploeg van bondscoach Southgate staat daarmee onderaan in de gevaarlijke poule C. Vrijdag speelt Engeland een belangrijke uitwedstrijd tegen Italië, maandag is Duitsland de tegenstander. 

Grealish neemt het in ieder geval op voor zijn trainer. "Voor die wedstrijden tegen Hongarije, hadden we sinds de wedstrijd tegen België in 2020, niet meer na negentig minuten verloren. En op het laatste EK hebben we de finale gehaald. Ik vond de kritiek zeker te hard, maar dat gebeurt soms als je Engels bent."

Southgate is sinds 2016 bondscoach van het Engelse nationale team. Zijn contract loopt nog tot 2024. Eerder werkte hij als manager van Engeland Onder 21 en had hij Middlesbrough onder zijn hoede.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie