Geen Boyata bij Rode Duivels, nog twijfels over Onana: “Voorzichtig zijn”

Geen Boyata bij Rode Duivels, nog twijfels over Onana: “Voorzichtig zijn”

21-09-2022 18:31 Laatste update: 19:26
20

De Rode Duivels pikken donderdag de draad wederom op. een wedstrijd tegen het nationale elftal van Wales wordt gevolgd door een duel met onze Noorderburen. Twee wedstrijden van kapitaal belang met het oog op een WK-selectie.

De Duivels kunnen op donderdag al zeker niet rekenen op de diensten van kersverse Club Brugge-speler Dedryck Boyata. Dat bevestigde Martinez tijdens de persconferentie van woensdag. 

De centrale verdediger gaat rust krijgen van zijn bondscoach. Boyata zou met een kwaaltje sukkelen en was dinsdag ook al niet op de training te bespeuren. “Boyata speelt niet uit voorzorg”, klinkt het bij Martinez. “Die beslissing is in overleg met de medische staf genomen.” Boyata zou mogelijk wel kunnen aantreden tegen Oranje. De bondscoach koestert alvast nog hoop. “We zullen later wel zien of hij in aanmerking komt voor het duel in Nederland.”

Update: Dedryck Boyata zal er zeker niet bij zijn tegen Wales, maar Het Nieuwsblad laat weten dat ook Amadou Onana twijfelachtig is. Hij kreeg afgelopen speeldag in de Premier League een trap. “En dus moeten we voorzichtig zijn. De volgende 24 uur zijn cruciaal om te zien of hij kan aantreden tegen Wales”, zei Martinez.