Rode Duivels maken deel uit van One Love-campagne in aanloop van WK Qatar

Rode Duivels maken deel uit van One Love-campagne in aanloop van WK Qatar

21-09-2022 18:16

Het WK in Qatar zal ongetwijfeld bijzonder worden. De controverse rond het gastland zal ook doorheen het toernooi te voelen zijn. Mensenrechten en Qatar, beide gaan niet meteen hand in hand. 

Tien landen willen dan ook een sterke boodschap naar de voetbalwereld en ver daarbuiten sturen. De Rode Duivels maken deel uit van de One Love-campagne. Dat bevestigde de Belgische voetbalbond in een persmededeling op woensdag. Naast België scharen ook Engeland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en Wales zich achter de actie. 

Alle kapiteinen van de nationale ploegen zouden hun arm versieren met een opmerkelijke aanvoerdersband. De armband zou een hart op zich dragen in de kleuren van alle landen van herkomst. Donderdag zal de band al bij beide aanvoerders, in het duel van de Rode Duivels tegen Wales, te zien zijn. Ook op het Wk in Qatar zal de band gedragen worden. 

"Deze One Love-campagne benut de kracht van voetbal om inclusie te bevorderen en een boodschap af te geven tegen alle vormen van discriminatie en onrechtvaardigheid nu de ogen van de wereld gericht zijn op ons wereldwijde spel", aldus de KBVB. De campagne moet deel uitmaken het engagement van de KBVB om het WK te gebruiken als podium voor verandering. De bond deelt mee dat ze tevreden zijn met de vooruitgang dat Qatar ondertussen al geboekt heeft.

Ook de aanvoerder van de Rode Duivels staat volledig achter de actie. "Door nu al met tien landen dezelfde aanvoerders armband te dragen, geven we een sterk signaal van solidariteit af", aldus aanvoerder Eden Hazard. "We kunnen alleen maar hopen dat de komende weken andere landen ons voorbeeld zullen volgen."