Linksachter Truffert sprak met Martinez maar kiest toch niet voor Rode Duivels

Linksachter Truffert sprak met Martinez maar kiest toch niet voor Rode Duivels

21-09-2022 18:22 Laatste update: 18:22
6

Het lijkt een moeilijke keuze. Een jonge voetballer die twee nationaliteiten draagt moet plots kiezen voor een nationale ploeg. De Rode Duivels in ongetwijfeld een aantrekkelijke ploeg om voor te kiezen, maar Roberto Martinez kreeg slecht nieuws te horen.

Adrien Truffert, geboren in Luik, had tot voor kort alle opties voor zich open liggen. Uiteindelijk koos hij voor de Franse nationale ploeg. De keuze van de jonge en beloftevolle linksachter van Stade Rennais betekent het einde van de speculaties. Truffert is dan ook door Didier Deschamps voor het eerst opgeroepen.

Truffert is opgeroepen ter vervanging van Lucas Digne van Aston Villa. De linksback van Stade Rennais, die sinds de zomer ook een ploeggenoot is van Arthur Theate, maakt zijn eerste optreden voor de Franse nationale ploeg. 

Tot zover niets verrassends. Maar als je je herinnert, werd de 21-jarige begin 2021 benaderd door Roberto Martinez. De twee mannen hadden elkaar zelfs ontmoet om de mogelijkheid van een keuze voor België te bespreken.