Pro League deelt boetes uit aan Anderlecht, Gent, Club Brugge en KV Mechelen

Pro League deelt boetes uit aan Anderlecht, Gent, Club Brugge en KV Mechelen

21-09-2022 17:12 Laatste update: 18:18
23

Je ploeg aanmoedigen in het stadion is één ding, de tegenstrevers bekogelen is natuurlijk een hele andere zaak. De Pro League treedt streng op en heeft enkele boetes uitgedeeld. Dat meldt Sudinfo

Paars-wit heeft een boete van 2.000 euro gekregen voor het gooien van bekers naar Anthony Moris tegen Union. Een deel van de boete heeft de club ook te danken aan fans die pyrotechnisch materiaal ontstoken in het stadion. Maar Anderlecht is zeker niet de enige club.  

De tuchtcommissie van de Belgische voetbalbond heeft onder andere ook KAA Gent een boete van 5.000 euro opgelegd voor het gooien van een waterfles naar scheidsrechter Nicolas Laforge. Een jonge Gentse fan van ongeveer 12 jaar gooide na afloop van de wedstrijd tegen Antwerpen op 28 augustus een fles en bekers water naar Nicolas Laforge en zijn staf. De jongen verontschuldigde zich later, meldde Gent.

Ook Club Brugge en Mechelen werden respectievelijk voor 750 euro en 1000 euro beboet voor het gedrag van hun supporters op de 6e dag van het kampioenschap.