Antony steunt Vinícius en spreekt onbegrip uit: 'Veel waar ik niet eens mee ben'

Antony steunt Vinícius en spreekt onbegrip uit: 'Veel waar ik niet eens mee ben'

21 september - 15:45
2

Antony heeft in Brazilië een boekje opengedaan over zijn eerste weken bij Manchester United verteld. De oud-Ajacied heeft ook al vooruit geblikt op het WK.

In Brazilië schuift Antony aan bij een persconferentie van het nationale elftal. Uiteraard krijgt hij vragen over zijn toekomst. "Ik ben erg blij om speler van Manchester United te zijn. Nauurlijk brengt het druk met zich mee. Het is een moeilijke uitdaging, omdat in Engeland de beste spelers rondlopen. Maar juist dat vergroot mijn kansen om straks te spelen op het WK."

Voor Antony is het wennen aan zijn nieuwe omgeving geen probleem. "Elke keer als ik nieuwe uitdagingen heb, herinner ik me alles wat ik heb meegemaakt. Ik wist hoe moeilijk het zou zijn om van land te veranderen, van competities te veranderen, maar als ik denk aan alles wat ik heb meegemaakt, motiveert het me om mijn carrière voort te zetten." 

Tot slot laat Antont zijn licht schijnen over de situatie rondom Vinícius Jr, die te maken kreeg met racisme na de viering van zijn doelpunt. "Er zijn veel dingen waar ik het niet mee eens ben. We kunnen deze vreugde, deze essentie niet verliezen. Als wij, Braziliaanse spelers, een doelpunt maken, dansen we. Spelers uit Europa doen dit ook. Ik begrijp het niet", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie