Vertonghen over transfer naar RSC Anderlecht: Ik zei 'nee'

Vertonghen over transfer naar RSC Anderlecht: "Ik zei 'nee'"

21-09-2022 11:35
9

Het was zonder twijfel één van de opvallendste transfers van afgelopen zomer in de Jupiler Pro League: Jan Vertonghen van Benfica naar RSC Anderlecht. Voor de overgang van Lissabon naar Brussel ging Vertonghen niet over een nacht ijs, zo liet hij weten in een interview met Het Laatste Nieuws

“Tot 31 augustus was het duidelijk in mijn hoofd. Ik zou blijven", vertelde Vertonghen. Het was op die ochtend nog dat zijn makelaar Vertonghen opbelde. "Hij zei dat Anderlecht interesse toonde. En dat ze het snel moesten weten. Ik zei ‘neen’ - zoals ik bij andere geïnteresseerde ploegen ook gedaan had - en dat ik later terug zou bellen", aldus Vertonghen.

Uiteindelijk koos de Belgische recordinternational er toch voor om de overstap naar Paars-Wit te maken. In drie wedstrijden kwam Vertonghen twee keer in actie. Tegen OH Leuven debuteerde hij toen hij in minuut 56 inviel. De volgende wedstrijd (2-1-nederlaag tegen Westerlo) kwam Vertonghen niet in actie vanwege een kuitblessure. Afgelopen weekend maakte hij voor het eerst de negentig minuten vol. Hij lukte ook zijn eerste paars-witte doelpunt in de 4-1-zege tegen KV Kortrijk.