KV Kortrijk en Zulte Waregem in de problemen: Thalhammer kan er iets veranderen

KV Kortrijk en Zulte Waregem in de problemen: "Thalhammer kan er iets veranderen"

21-09-2022 10:00 Laatste update: 10:40
1

In voetbalpodcast 90 Minutes sprak het panel zich uit over wie dit seizoen de grootste degradatiekandidaten zijn. Daarbij werden vooral KV Kortrijk en SV Zulte Waregem een sombere toekomst toegeschreven.

Filip Joos geeft ook zijn kijken op de ploegen die onderaan staan. "KV Kortrijk en Zulte Waregem hebben tot nu toe het meest ontgoocheld", stelt de analist. Winckelmans voegt daaraan toe: "Kortrijk heeft een zwaarder probleem, die wisselde al van trainer." Drie weken geleden zetten de Kerels Karim Belhocine aan de kant en nam Adnan Custovic het Kortrijkse roer over. Die kon het tij nog niet echt keren met een drie op zes en slechts een punt boven de degradatiestreep.

Winkelmans rijkte ook een oplossing aan voor Kortrijk. “Als je Kortrijk of Zulte Waregem bent en je beslist om je coach buiten te gooien, is Thalhammer van de vrije trainers iemand die iets kan veranderen.” Daar hadden Filip Joos en Aster Nzeyimana hun twijfels bij. Zeker vanwege de huidige spelersgroep van KVK. Die schiet volgens de mannen van 90 Minutes sterk te kort, heeft er met Didier Lamkel Ze een moeilijk karakter bij en kapitein Christophe D’Haene uitte zich de voorbije weken hard voor zijn medespelers, zo merkte winkelmans op.

Na de interlandbreak staat Kortrijk meteen voor twee aartsmoeilijke opdrachten. Het ontvangt op speeldag 10 de ongeslagen leider Antwerp en trekt de week erna naar de nummer 2: KRC Genk. Op speeldag 12 neemt het het dan thuis op tegen het noodlijdende Zulte Waregem.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie