CEO OH Leuven neemt KRC Genk als voorbeeld: “Daar willen we naartoe”

CEO OH Leuven neemt KRC Genk als voorbeeld: “Daar willen we naartoe”

21-09-2022 09:12
1

OH Leuven doet het dit jaar prima. Het staat momenteel vierde met 17 punten. Peter Willems, de CEO van de club, is ambitieus: “We willen de top zes kietelen”, vertelde hij in Het Belang van Limburg.

OHL wordt al de revelatie van het seizoen genoemd. Dat kan ook wel na een 17 op 27 en een vierde plaats. Het laat vooralsnog Standard, Union, KAA GENT en RSC Anderlecht achter zich. De CEO heeft een duidelijk plan met OHL en wil daarvoor naar een model als KRC GENK.

Willems duidt dan vooral op de jeugdwerking waarop KRC GENK inzet. “Genk is voor ons een mooi voorbeeld van waar we naartoe willen: een solide jeugdwerking en een transferbeleid dat erop gericht is om jonge spelers binnen te halen en met een grote winstmarge te verkopen.”

Vooral de afgelopen transferperiode maakten de Limburgers indruk. Ondanks de verkoop van tal van spelers draait het bovenin mee. “Ze hebben het de afgelopen maanden weer bewezen. Lucumi, Dessers, Ito, Thorstvedt, Bongonda… Allemaal vertrokken, en toch draait Genk bovenaan mee”, aldus Willems.