Kan alleen glimlachen om dingen die achter schermen plaatsvonden bij Barcelona

"Kan alleen glimlachen om dingen die achter schermen plaatsvonden bij Barcelona"

20 september - 20:06
4

Martin Braithwaite werd afgelopen zomer flink onder druk gezet om te vertrekken bij FC Barcelona, maar de Deen moet 'glimlachen' als hij aan de situatie terugdenkt. Braithwaite vindt ook dat hij goed genoeg was voor Barcelona.

Om ruimte te maken voor nieuwe spelers, wilde Barcelona afgelopen zomer veel spelers van de hand doen. Braithwaite stond op de nominatie om te vertrekken. Barcelona gooide alles in de strijd om hem naar de uitgang te dirigeren: zo wilde de club Braithwaite transfervrij laten gaan en een groot deel van zijn resterende salaris niet meer betalen. De Deense aanvaller ging uiteindelijk overstag. "Of ik het pesten vond? Dat weet ik eigenlijk niet", blikt Braithwaite in gesprek met Deense media terug.

"Ik vind het in ieder geval belangrijk om altijd aan de mentale gezondheid van anderen te denken", gaat Braithwaite verder, die daarmee een signaal af lijkt te geven over de Barça-werkwijze. "Ik weet hoe de dingen werken in deze wereld. Helaas is voetbal ook business. Maar gelukkig heb ik ook enige ervaring, waardoor ik er niet altijd emotioneel bij betrokken hoef te zijn."

"In veel opzichten kan ik alleen maar een beetje glimlachen om alle dingen die achter de schermen hebben plaatsgevonden. Vorig seizoen was ik topscorer voordat ik geblesseerd raakte. Maar toen was er een wisseling van coach (Xavi voor Ronald Koeman, red.), hij wilde iets anders. Dat hoort erbij, maar ik heb laten zien dat ik het niveau heb om bij Barcelona te spelen", besluit Braithwaite.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie