Wie haalt Suarez binnen? Uruguayaan binnenkort alweer transfervrij

Wie haalt Suarez binnen? Uruguayaan binnenkort alweer transfervrij

20-09-2022 10:15
1

Luis Suárez maakte deze zomer de overstap van Atletico Madrid naar het Uruguayaanse Nacional. Zijn verblijf in zijn geboorteland zal van korte duur zijn. Nacional-voorzitter José Fuentes bevestigde dat Suarez nog voor de start van het WK zal vertrekken bij de Uruguayaanse club.

"Als de Uruguayaanse competitie voorbij is, is Suarez weg. Zo is zijn deal nu eenmaal geregeld", zo citeerde Canal10 Fuentes. "Zo hebben we het afgesproken. Hij heeft veel op moeten geven om hier überhaupt te komen." 

Het liefst zou Nacional Suarez houden, maar Fuentes is realistisch: "Ik meld dit nu alvast om geen valse hoop te creëren. Suarez zal ons verlaten. We hebben hem nog gevraagd om er een aantal maanden bij aan te plakken, maar dat gaat niet gebeuren."

Suarez ging naar Nacional om fit te blijven om tijdens het WK in Qatar de Uruguayaanse aanval nog een laatste keer te leiden. De aanvaller scoorde tot nu toe vier keer in acht wedstrijden voor Nacional. Geïnteresseerde clubs zullen Suarez nauwlettend in de gaten houden in Qatar.