Moris (Union): Fysiek en mentaal komt deze interlandbreak op ideale moment

Moris (Union): "Fysiek en mentaal komt deze interlandbreak op ideale moment"

20-09-2022 09:30
4

Union Saint-Gilloise is met een zesde plaats in de competitie en een zes op zes in de Europa League niet slecht aan het nieuwe seizoen begonnen. De seizoensstart van de Brusselaars eist wel meer en meer zijn tol in de spelersgroep, zo vertelde doelman Anthony Moris aan Het Nieuwsblad.

Moris blikte terug op de goede seizoensstart van zijn ploeg, maar stelde ook dat Union al onnodige punten liet liggen. "Zeker na Europese wedstrijden: bijvoorbeeld de nederlaag in Mechelen of die tegen Genk. Met al die Europese wedstrijden hebben we een zwaar programma, maar we leren ook enorm veel uit dat soort wedstrijden." 

Door de Europese wedstrijden heeft Union een drukker programma dan vorig jaar en dat weegt wel op de spelersgroep volgens Moris. "We kunnen het niet meer verbergen dat de vermoeidheid ons parten speelt. Fysiek en mentaal komt deze interlandbreak echt op een ideaal moment", aldus de keeper van Union.

Moris is zelf eerste keuze tussen de palen bij Luxemburg. Donderdag en zondag speelt hij respectievelijk tegen Turkije en Litouwen.