Young Reds winnen derde match op rij, Jong KAA Gent verliest voor het eerst

Young Reds winnen derde match op rij, Jong KAA Gent verliest voor het eerst

20-09-2022 09:15 Laatste update: 09:23

In derde klasse zit speeldag 5 erop. Daarin behaalde Young Reds haar derde zege op rij, verloor Jong KAA Gent voor het eerst en wist het 'hopeloze' KFC Mandel United zowaar te winnen.

Young Reds, ofwel de Antwerpse beloften, wonnen met 1-2 bij Knokke en klimmen daardoor steeds hoger in het klassement. Nadat het met nul op zes aan de competitie was gestart wist Young Reds in de afgelopen drie wedstrijden drie keer te winnen.

De drie andere beloftenclubs in Eerste Nationale pakten geen punten. Jong KAA Gent tekende op speeldag 5 pas haar eerste nederlaag van het seizoen op: 2-1 tegen Thes Sport. Zébra Elites verloren in Charleroi met 0-1 van KSK Heist. OH Leuven U23 werd met 1-4 weggezet door FC Liege. Young Reds staat nu zesde en wipte in de stand over Jong KAA Gent (zevende). De Leuvense beloften staan elfde en die van Charleroi vijftiende.

Een opvallend resultaat: Mandel United had in de eerste vier speeldagen 22 tegengoals geslikt en er zelf geen enkele gemaakt. Wat een troosteloos seizoen leek te worden, kreeg afgelopen weekend weer een sprankeltje hoop. Mandel won met 1-2 bij Rupel Boom, dat nu de rode lantaarn overneemt met nul op twaalf (Rupel Boom speelde een wedstrijd minder).

De fiere leider op het derde niveau is Francs Borains. De Henegouwenaars hebben na vijf speeldagen nog het maximum van de punten. FC Liege verloor ook nog niet dit seizoen en staat tweede met dertien punten. Patro Eisden vervolledigd de top drie met twaalf punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie