'Barcelona droomt van gevoelige overstap en denkt aan Real Madrid-man Asensio'

'Barcelona droomt van gevoelige overstap en denkt aan Real Madrid-man Asensio'

20-09-2022 08:30
1

FC Barcelona durft te denken aan de komst van Marco Asensio. De aanvaller van aartsrivaal Real Madrid heeft geen basisplaats en beschikt over een aflopend contract. De Catalaanse clubleiding is gecharmeerd van Asensio.

Wanneer Asensio niet verlengt bij Real en geen winterse transfer maakt, wil Barcelona komende zomer toeslaan, meldt Mundo Deportivo. Jorge Mendes, de belangenbehartiger van de 26-jarige buitenspeler, onderhoudt goed contact met Barça-preses Joan Laporta. Het belang van die onderlinge band 'mag niet onderschat worden', klinkt het. 

Barcelona ziet Asensio vanwege diens 'leeftijd, kwaliteit en tactische veelzijdigheid' als welkome versterking. De Spanjaard wordt in Camp Nou beschouwt als 'potentiële buitenkans', hoewel Xavi Hernández voorin voldoende keuze heeft met onder meer Robert Lewandowski, Raphinha, Ousmane Dembélé, Memphis Depay, Ferran Torres en Ansu Fati.

Een overstap van Real naar Barcelona is niet alledaags. Pas drie spelers maakten in het verleden de stap naar de aartsrivaal in Catalonië. Luis Enrique was in 1996 de laatste.