Yaremchuk overtuigt niet bij Club Brugge: Moet wat meer moeite doen

Yaremchuk overtuigt niet bij Club Brugge: "Moet wat meer moeite doen"

20-09-2022 07:15
30

Club Brugge raakte afgelopen zondag niet voorbij Standard en verloor met 3-0 op Sclessin. In die partij kreeg Roman Yaremchuk een nieuwe kans, maar viel hij door de mand. Toch moet Blauw-Zwart hem nog niet opgeven, oordeelt Franky Van der Elst.

Van der Elst geeft aan dat Yaremchuk amper goede ballen kreeg tegen Standard, maar dat de Oekraïner ook wel beter voor de dag had kunnen komen. "Zoals commentator Gert Verheyen over hem zei: Ook al is het een moeilijke match, je moet toch wat meer moeite doen", zegt Van der Elst bij Het Nieuwsblad.

Geen makkelijke omstandigheden op Sclessin tegen een Standard in vorm, maar Yaremchuk kon beter doen. "Als je 16 miljoen euro betaalt voor zo'n spits, moet hij toch iemand zijn op wie je in zo'n geval kan leunen. Yaremchuk moet zijn niveau optrekken", geeft Van der Elst aan.

Nog geen miskoop
Toch wil de analist Yaremchuk zeker nog niet opgeven bij Club Brugge. Hij gelooft ook dat de Oekraïner nog een pak beter kan. "Het is te vroeg om hem onder de grond te stoppen. Ik blijf het ook een goede transfer vinden. Hij heeft al getoond dat hij het kan in onze competitie."

Een miskoop? Van der Elst gelooft niet dat Club Brugge daar al om vreest. "Ik denk niet dat ze zich nu al zorgen maken bij het bestuur van Club Brugge. Ze gaan hem zeker ook nog nodig hebben, want in oktober wordt het nog héél druk", besluit hij.