Update schorsingen: Zulte-Waregem ziet straf voor Ramirez verminderen

Update schorsingen: Zulte-Waregem ziet straf voor Ramirez verminderen

19-09-2022 23:20 Laatste update: 20-09-2022 23:22
1

Zowel KV Mechelen als SV Zulte Waregem wisten afgelopen weekend hun wedstrijd niet te winnen. Beide ploegen schoten zichzelf in de voet omdat een speler rood pakte, respectievelijk Alessio Da Cruz en Dani Ramirez. Het Bondsparket vond hun ingrepen blijkbaar gelijkwaardig, want voor de twee spelers ligt eenzelfde schorsingsvoorstel op tafel.

Da Cruz en Ramirez kijken aan tegen een schorsing van drie speeldagen, waarvan twee wedstrijden effectief. Daar komt nog eens een boete van 2.500 euro bovenop. In het geval van Da Cruz zou dat betekenen dat hij de topmatchen tegen Club Brugge en RSC Anderlecht door de neus geboord ziet. Zijn collega uit Waregem mist afspraken met KVC Westerlo en Oud-Heverlee Leuven.

Beide clubs kunnen uiteraard wel nog in beroep gaan tegen het voorstel van het parket. Da Cruz pakte op het einde van de eerste helft rood, door na balverlies langs achteren te tackelen op zijn tegenspeler. In het geval van Ramirez ging het dan weer om een te hoog been in een voorwaarts duel. Hoe dan ook ziet het ernaar uit dat beide spelers de komende weken moeten brommen.

Update: Zulte-Waregem heeft haar slag thuisgehaald met betrekking tot de straf van Ramirez. Hij krijgt twee speeldagen schorsing waarvan één effectief. Er werd dus een week schorsing van af getrokken.