VP 11: Zinckernagel schiet met scherp, ook Heynen pakt drie punten

VP 11: Zinckernagel schiet met scherp, ook Heynen pakt drie punten

19-09-2022 18:00 Laatste update: 19:00
3

De Jupiler Pro League ligt even stil voor de interlandbreak. Op Speeldag 9 trokken enkele spelers nog een eindsprint. Deze elf halen het team van de week. 

Roef breekt in het slot
KRC Genk zette een verdienstelijke partij neer tegen KAA Gent, maar stuitte geregeld op doelman Davy Roef. Die moest zich in het slot nog gewonnen geven op een kopbal van Heynen, maar had toen al genoeg reddingen gedaan om dit team te halen.

McKenzie meesterlijk
Centraal achterin kunnen we niet rond Toby Alderweireld, die in een mum van tijd de leider is geworden bij Antwerp. Met een goal en een assist zet hij dat leiderschap kracht bij. In de verdediging van KRC Genk greep Mark McKenzie voluit zijn kans. Hij domineerde de nochtans lastig te bespelen Depoitre.

Op de linkerkant mag Maxim De Cuyper zich nog eens tonen in onze ploeg. Ook de assist voor Reynolds kwam van zijn voet. De rechterkant is dan weer voor Gilles Dewaele, die met zijn energie en loopwerk voor heel wat moeilijkheden zorgde bij Club Brugge.  

Boya als slot op de deur
Bij STVV kon Frank Boya zijn stempel drukken. Tegen zijn ex-ploeg Zulte Waregem hield hij het middenveld makkelijk onder controle. Bryan Heynen deed meer dan alleen dat en maakte het winnende doelpunt voor KRC Genk.

Lior Refaelov had nog eens een glansrol nodig en die kwam er ook. Twee assists én een doelpunt, met die cijfers mag je thuiskomen. 

Wat een basisdebuut
De fans van Standard sloten Patrick Zinckernagel meteen in de armen na een topmatch tegen Club Brugge. De Deen scoorde twee fantastische goals. Thierry Ambrose was minder flitsend, maar trof wel twee keer raak voor KV Oostende.

Bij Union kan Victor Boniface dit seizoen een vaste klant in deze rubriek worden. Zijn 1-2 tegen Eupen was alvast meer dan welkom na een bijzonder zware wedstrijd.