Pro League stelt nieuw bestuur voor: geen Club Brugge, wel Antwerp en Anderlecht

Pro League stelt nieuw bestuur voor: geen Club Brugge, wel Antwerp en Anderlecht

19-09-2022 18:00
13

De Pro League wil blijven vernieuwen en zich nog verbeteren. Met enkele nieuwe invoeringen hoopt het voetbalorgaan daar nu ook de volgende stappen in gezet te hebben.

Zo kondigt de Pro League via de officiële kanalen aan dat het een nieuwe Raad van Bestuur heeft aangesteld. 'Deze zal voortaan bestaan uit 6 leden, met 2 vertegenwoordigers uit de G5, 1 vertegenwoordiger van de andere clubs uit de Jupiler Pro League en 1 bestuurder uit de Challenger Pro League. Die wordt aangevuld met  2 onafhankelijke bestuurders: Bart De Smet en Isabelle Mazzara', schrijft men.

Naast die twee onafhankelijke bestuurders krijgen ook Wouter Vandenhaute (RSC Anderlecht), Sven Jaecques (Royal Antwerp FC), Philippe Bormans (Union) en Harm Van Veldhoven (Lommel SK) een plekje in de Raad van Bestuur.

Daarnaast werd de nieuwe licentievoorwaarden bekrachtigd en de 'Pro League University' opgericht. 'Het nieuwe opleidingsinstituut in samenwerking met de Universiteit Antwerpen dat het bedrijfsbeleid van de clubs zal versterken. De Pro League University start in januari', klinkt het.