Thalhammer ontslagen bij Cercle Brugge: achtste trainerswissel sinds 2018

Thalhammer ontslagen bij Cercle Brugge: achtste trainerswissel sinds 2018

19 september - 15:30 Laatste update: 15:40
9

Dominik Thalhammer is na negen speeldagen in de competitie aan de deur gezet bij Cercle Brugge. Groen-Zwart telt al acht trainerswissels sinds de promotie van 2018. VoetbalPrimeur.be gaat even terug in de tijd en zet alle trainerswissels bij Cercle sinds de terugkeer naar de Belgische hoogste klasse op een rijtje.

Frank Vercauteren promoveerde met Cercle Brugge in 2018 naar de Belgische hoogste klasse en Laurent Guyot nam het stokje over op voorspraak van moederclub AS Monaco. De Fransman hield het vol tot 2 mei 2019 en behaalde het vooropgestelde doel van 30 punten niet. Er was geen degradatiegevaar, maar Guyot mocht alsnog opkrassen.

José Jeunechamps was zijn (voorlopige) vervanger. De assistent van Riga, Vercauteren en Guyot bij Cercle Brugge werd hoofdtrainer tot het einde van het seizoen 2018/2019. Vervolgens werd de Fransman Fabien Marcadal aangesteld en werd Jeunechamps weer assistent. Na een dramatisch competitiebegin en uitschakeling in de beker tegen amateurclub Rebecquoise werd Marcadal op 7 oktober 2019 ontslagen.

Bernd Storck werd aangesteld en T2 Jeuncehamps nam zelf ontslag omdat het niet klikte met de Duitser. Cercle Brugge wist zich weer te handhaven, maar ging vervolgens in zee met Paul Clement na het vertrek van Storck. De Engelsman had veel ervaring als T2 onder grote namen zoals Carlo Ancelotti en Zinedine Zidane, maar na acht maanden was ook dat verhaal weer klaar. Cercle Brugge stond op de voorlaatste plaats en op 1 februari mocht Clement zijn biezen pakken.

Daarna kwam Yves Vanderhaeghe aan bij Cercle Brugge. Op de voorlaatste speeldag wist Cercle Brugge zich te verzekeren van het behoud. Het seizoen daarop was het echter weer prijs en ook Vanderhaeghe werd eind november 2021 ontslagen ondanks steun van de supporters. Thalhammer was de volgende coach in het lijstje en de Oostenrijker behaalde met Cercle een tiende plek afgelopen seizoen.

Cercle Brugge staat na negen speeldagen echter weer op de voorlaatste plek en met drie zakkers dit seizoen heeft Groen-Zwart besloten om afscheid te nemen van Thalhammer. Assistent Miron Muslic neemt voorlopig de honneurs waar en Cercle hoopt het tij vroeg in het seizoen te keren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie