Courtois heeft geen zin in de Nations League: Dat is gewoon dooddoenerij

Courtois heeft geen zin in de Nations League: "Dat is gewoon dooddoenerij"

19-09-2022 14:25
20

De Rode Duivels spelen deze week in de Nations League tegen Wales en Nederland. Doelman Thibaut Courtois sprak met Filip Joos over de wedstrijden van de Nations League.

In het verleden had Courtois zich al kritisch uitgelaten over de Nations League. Volgens de keeper van de Rode Duivels zijn die wedstrijden en onnodige belasting van de spelers. Ook nu kijkt Courtois niet uit naar de Nations League-wedstrijden, zo vertelde hij in een interview na de Madrileens derby. 

"Uiteindelijke zijn deze matchen wel goed voor het WK", relativeerde Courtois. "Natuurlijk willen we ze beiden winnen en hopelijk kwalificeren we ons voor die Final Four." Courtois stelde dat de wedstrijden tegen Wales en Nederland nu wel nuttig zijn omdat je anders met andere oefenwedstrijden zit ter voorbereiding op het wereldkampioenschap. "In juni is dat (de Nations League, red.) gewoon dooddoenerij voor de spelers", zei Courtois die nu wel al iets anders kijkt naar de komende wedstrijden omdat ze in de herfst plaatsvinden en niet aan het einde van een volledig seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie