Courtois over scheldtirades in derby: Dat is iets dat de wereld uit moet

Courtois over scheldtirades in derby: "Dat is iets dat de wereld uit moet"

19-09-2022 13:15
4

Afgelopen weekend won Thibaut Courtois met Real Madrid op het veld van stadsrivaal Atletico Madrid (1-2). De Rode Duivel stond tegenover zijn ex-club en de overgang van Real naar Atletico wordt hem door de rood-witte-fans niet in dank afgenomen. De manier waarop is volgens Courtois niet goed te spreken.

Na de derbyzege stond Courtois voor de micro bij Filip Joos. De commentator haalde de rivaliteit tussen beide Madrileense clubs aan en de scheldtirades die duidelijk op Courtois gericht waren. "Ik hou wel van een vijandig sfeertje, dat geeft me een kick, adrenaline", begon de doelman. "Met een glimlach luister ik naar wat ze (de fans van Atletico, red.) roepen, ook al is dat heel fout", ging Courtois verder.

De Rode Duivel stelde dat er voor hem zeker rivaliteit mag zijn, maar dat de dingen die er geroepen worden er soms ver over zijn. "Je hebt soms ouders naast kinderen die heel slechte dingen zeggen en dat is een foute opvoeding. Het is alsof dat wanneer je in een stadion komt je mag roepen wat je wil en dat is iets dat de wereld uit moet", aldus Courtois.