De 5 van 1B: Stassin velt leider met hattrick, ook andere jonkies blinken uit

19-09-2022 12:15 Laatste update: 20:00
5

Ook deze week selecteert VoetbalPrimeur.be de vijf uitblinkers van het afgelopen weekend in de Challenger Pro League. Opvallend: Geen enkele beloftenclub verloor en daarom mag het niet verbazen dat er drie spelers van beloftenclubs in deze 5 van 1B staan.

Lucas Stassin
Dé uitblinker van speeldag 6 in 1B is zonder twijfel Lucas Stassin. Het 17-jarige Neerpede-product lukte een hattrick in de 2-3-zege van RSCA Futures tegen Lierse Kempenzonen. Een knappe solo-actie voor de openingstreffer, een binnenschuiver in één tijd en een koelbloedige strafschop, dat was de avond van Stassin op het Lisp. Ook de paars-witte doelman Bart Verbruggen verdient een vermelding. Met twee hele knappe reddingen hield de 20-jarige Nederlander RSCA Futures op voorsprong tegen Lierse.

Michaël Lallemand
Lallemand liet zich, ondanks de slechte seizoensstart van Dender, al positief opmerken bij de Oost-Vlamingen. Hij maakte nog maar twee maal de negentig minuten vol maar was in vijf wedstrijden toch al goed voor twee goals en twee assists bij de hekkensluiter in 1B. Ook tegen zijn ex-club Deinze was Lallemand erg bedrijvig en gaf hij een kwartier voor tijd de doodsteek met een treffer. De 29-jarige aanvaller hielp Dender zo aan haar eerste driepunter van het seizoen.

Arne Engels
Engels gaf tegen Beveren nog maar eens zijn visitekaartje af bij Club NXT. De 19-jarige middenvelder schonk de Brugse beloften een vroege voorsprong met een knap afstandsschot. Daarna stond Engels meer dan zijn mannetje op het Brugse middenveld en kreeg in de tweede helft ook de aanvoerdersband. Twintig minuten voor tijd kreeg Engels ook nog een assist op zijn naam. We moeten wel toegeven dat Chemsdine Talbi zo goed als al het werk deed om de tweede blauw-zwarte treffer tegen de touwen te werken. Engels was in zes wedstrijden al goed voor twee goals en drie assists.

Tom Poitoux
De 17-jarige doelman van S16 is de derde speler van een beloftenteams in deze 5 van 1B. Dat de beloften van Standard met 0-1 wonnen bij Lommel hebben ze vooral te danken aan Poitoux. S16 was na 22 minuten op voorsprong gekomen, maar dan was het eerder de voorsprong verdedigen dan hem uitbouwen. Vooral in de tweede helft pakte Poitoux uit met enkele reddingen die de Luikenaars uiteindelijk de drie punten bezorgden op verplaatsing bij Lommel.

Thibo Baeten
Al voor de tweede keer maakt Beerschot-spits Thibo Baeten zijn opwachting in deze 5 van 1B. De 20-jarige aanvaller tekende tegen Virton een doelpunt en een assist op. Daardoor was Baeten van goudwaarde in de 1-2 overwinning van Beerschot, zeker omdat ook Virton lang een gooi deed naar de overwinning. Door zijn goede prestatie helpt Baeten Beerschot aan de aansluiting met de top van het klassement. De Antwerpenaren staan gedeeld tweede met RSCA Futures en op twee punten van leider Lierse.