Vertonghen opent zijn rekening voor Anderlecht: Daaraan bijdragen doet me deugd

Vertonghen opent zijn rekening voor Anderlecht: "Daaraan bijdragen doet me deugd"

18-09-2022 23:31 Laatste update: 23:39
6

Het was al een hele poos geleden, maar de supporters van RSC Anderlecht hebben nog eens een fijne avond beleefd in het Lotto Park. De komst van KV Kortrijk inspireerde de thuisploeg tot een duidelijke 4-1-zege. Een leuk extraatje is dat Jan Vertonghen zijn allereerste doelpunt ooit scoorde in de Belgische hoogste klasse.

Bij 2-1 zorgde de recordman van de Rode Duivels voor zekerheid door een vrije trap van Lior Refaelov beheerst binnen te koppen. De vreugde-uitbarsting die daarop volgde, toont aan dat op spelplezier geen leeftijd staat. "Ik kreeg eerder in de match al een grote kans, maar toen miste ik", verklaart Vertonghen bij Het Nieuwsblad. "Opgelucht ben ik niet echt, maar je voelt wel dat het leeft in de club. Als je daar dan aan kan bijdragen, dan doet dat mij ook deugd.

Uiteraard focuste Vertonghen ook op het grotere plaatje. Zoals hij al deels aangaf, was een overwinning broodnodig om de crisis te bezweren. "Dit was een duidelijke overwinning, in cijfers, maar ook in het spel", deelt de mandekker een pluim uit, al beseft hij dat er altijd dingen beter kunnen. "Maar we toonden al meer agressie dan in de vorige wedstrijd, en ook het spel was al bij al niet slecht. We hebben veel jongens die goed kunnen voetballen, dat heb ik al gezien. Maar we moete iets meer agressiviteit op de mat brengen. Dat hebben we vandaag gedaan."

Tot slot moest Vertonghen toch nog even de persoonlijke toer op. Een week nadat maatje Toby Alderweireld zijn rekening opende in de Jupiler Pro League (tegen RFC Seraing herhaalde hij dat kunstje zelfs), deed de linkspoot hetzelfde. "Wat heeft hij gedaan?", houdt Vertonghen zich eerst nog even van 'den domme'. "Toby is een goede kopper en heeft een goede timing. Maar wat hij doet, heeft niets met Anderlecht te maken. Ik ben blij dat ik Anderlecht kon helpen."