PSV verslaat Feyenoord in duel met zeven goals en invalbeurt van Bakayoko

18-09-2022 16:29
2

PSV heeft voor het eerst in vier jaar tijd een overwinning geboekt op een andere club uit de traditionele top-drie. Feyenoord moest eraan geloven in een zéér vermakelijke topper in Eindhoven: 4-3. Armando Obispo kroonde zich tot matchwinner.

Vanaf de allereerste minuut was het puntje-van-je-stoel-werk tussen PSV en Feyenoord en dat leverde al vroeg een doelpunt op. Philipp Max ging hopeloos in de fout, Alireza Jahanbakhsh bereikte Oussama Idrissi en de linksbuiten van Feyenoord passeerde doelman Walter Benítez met een bekeken schot.

De sfeer in het Philips Stadion was om te snijden, maar Jarrad Branthwaite zorgde na zestien minuten voor een omslag door met een subtiele voetbeweging de 1-1 te produceren. Niet veel later werd het zelfs 2-1 door een doelpunt van Cody Gakpo, na een ongelukkige actie van Javairô Dilrosun.

PSV ging op jacht naar meer, zette Feyenoord zo nu en dan met de rug tegen de muur, maar moest op slag van rust toch weer een goal slikken. Weer ging er een reeks fouten aan vooraf: Benítez klungelde en Armando Obispo verwerkte een lage voorzet niet goed, waardoor Danilo simpel voor de gelijkmaker kon tekenen.

Ook de start van de tweede helft was voor PSV, dat na twee minuten alweer het net vond. Guus Til prikte tegen zijn oude club de 3-2 binnen op aangeven van uitblinker Gakpo. Feyenoord had het zwaar, maar vond toch een gaatje in de niet zo hechte PSV-defensie en kwam dankzij een afstandsschot van Orkun Kökcü weer langszij.

Het slotakkoord van de vermakelijke en chaotische topper in het Philips Stadion was echter voor de thuisploeg. Een corner die geen corner was, werd binnengeknikt door Obispo. Bakayoko viel bij de thuisploeg een kwartier voor het einde in. Vertessen bleef de volledige match op de bank.

PSV houdt voor het eerst in vier jaar drie punten over aan een wedstrijd tegen een andere club uit de traditionele top-drie.