Na Oostende gaat het niet meteen beter voor Scherpen: Moet een keer ophouden

Na Oostende gaat het niet meteen beter voor Scherpen: "Moet een keer ophouden"

18-09-2022 17:02
0

Kjell Scherpen speelde vorig seizoen op huurbasis voor KV Oostende. Dit seizoen is de Nederlander weer actief in eigen land. Scherpen is evenwwel niet helemaal tevreden over zijn start bij Vitesse. De 22-jarige doelman kreeg in vier duels al acht tegengoals en denkt dat hij veel beter kan. Zaterdag bleef hij met de Arnhemmers steken op een gelijkspel tegen FC Volendam (1-1).

"Thuis moeten we gewoon winnen van Volendam. Helemaal met het aantal punten dat wij hebben, hadden we er wel drie nodig om de interlandbreak goed in te gaan", reageert Scherpen bij ESPN. Vitesse heeft nu vijf punten en won tot dusver alleen bij FC Groningen.

Scherpen moest tijdens de Airborne-wedstrijd in het Gelredome na 21 minuten vissen doordat Robert Mühren (ex-Zulte Waregem) hem passeerde. "Hij kwam door, één-op-één vanaf de zijkant. Ik pakte de bal in eerste instantie, waarna hij ongelukkig via een teamgenoot binnenvalt in de rebound. Daardoor liepen we achter de feiten aan. Dat moet een keer ophouden", verzucht de van Brighton & Hove Albion gehuurde keeper.

Scherpen is nog niet tevreden, geeft hij toe. "Ik denk niet dat ik op mijn niveau ben begonnen. Ik miste de wedstrijd tegen Groningen, daarna heb ik het goed opgepakt tegen FC Utrecht. Dit was ook weer een stapje in de goede richting. Maar het kan altijd beter. Ik denk dat er veel meer in zit dan wat ik tot nu toe heb laten zien. Er is genoeg ruimte voor verbetering."

De keeper ziet wel al verbetering in het elftal van Vitesse. "Toen ik hier kwam, was nog niet alles op orde, de selectie ook niet echt. Sinds Groningen-uit, toen we wonnen, hebben we de ploeg een beetje bij elkaar en staat het redelijk. Maar we moeten natuurlijk veel meer punten hebben dan dit als Vitesse zijnde. Het is nog verre van goed. Zaterdag hadden we gewoon op 1-0 moeten komen. Nu moeten we het telkens goedmaken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie