Janssen zorgt bij Antwerp voor unicum in de voorbije tien jaar

Janssen zorgt bij Antwerp voor unicum in de voorbije tien jaar

18 september - 16:23 Laatste update: 22:00
9

Royal Antwerp FC stak deze zomer zijn nek uit om Vincent Janssen naar de Bosuil te halen. De Nederlander bedankte ondertussen voor het vertrouwen met een karrenvracht aan doelpunten.

Janssen kwam in juli over van het Mexicaanse Monterrey. Antwerp betaalde circa 5,5 miljoen euro voor de 28-jarige Nederlandse aanvaller. In de competitie duurde het even voor Janssen een basisplaats kreeg. Mark van Bommel koos op de eerste vier speeldagen voor Michael Frey in de punt van de aanval. Janssen viel telkens in, maar scoren tijdens de invalbeurten lukte niet.

Op 28 augustus kreeg Janssen in de Jupiler Pro League zijn eerste basisplaats tegen KAA Gent. Hij vormde toen een duo met Frey. Na een kwartier spelen tegen de Buffalo's trof Janssen raak. Een halfuur later viel Frey geblesseerd uit. Sindsdien is Janssen de vaste spits van Antwerp en bleef hij scoren.

Na de match tegen Gent verscheen Janssen nog vier in de basis (Union, Westerlo, Cercle Brugge en Seraing). In al die duels wist hij minstens één keer te scoren. Tegen Union was de Nederlander zelfs twee keer aan het feest. Het is de eerste keer in meer dan tien jaar tijd dat iemand in de Belgische Eerste Klasse vijf keer op rij scoort bij zijn eerste vijf basisplaatsen.

Antwerp duikt met 27 op 27 de interlandbreak in. Janssen moet zich de komen dagen melden bij Oranje. Louis van Gaal selecteerde hem immers voor de matchen tegen Polen en België. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie