UPDATE: Reus kan nog dromen van het WK, Duitser wel drie – vier weken out

UPDATE: Reus kan nog dromen van het WK, Duitser wel drie – vier weken out

17-09-2022 20:54 Laatste update: 18-09-2022 14:47

Marco Reus heeft een serieuze blessure opgelopen tijdens het duel tussen Borussia Dortmund en Schalke 04. De blessuregevoelige aanvaller moest al na 32 minuten per brancard het veld verlaten en gaf tijdens de rust aan trainer Edin Terzic aan erg veel pijn te hebben.

Dortmund won zaterdagmiddag de altijd veelbeladen Kohlenpott derby. Ondanks de winst zal de stemming niet al te goed zijn bij Die Borussen. Reus, dit seizoen al goed voor twee doelpunten en twee assists, ging in de eerste helft door zijn enkel. "We vrezen dat zijn gewrichtsbanden zijn beschadigd. We hopen voor Marco en voor onszelf dat hij snel weer terug is op het veld", aldus sportief directeur Sebastian Kehl na afloop van de wedstrijd.

Of dat realistisch is, is nog maar de vraag. "De komende dagen zal de ernst van de kwetsuur nader worden onderzocht", zo laat Terzic weten tijdens de afsluitende persconferentie. "Ik heb nog even met Marco kunnen praten tijdens de rust. Hij was heel teleurgesteld en had heel veel pijn. Hij is niet meer in het stadion."

Reus, die vervangen werd door de trefzekere Youssoufa Moukoko, speelde zaterdag zijn 250e Bundesliga-duel. Na deze allesbehalve feestelijke mijlpaal zullen er bij de aanvaller meteen zorgen zijn over het komende WK in Qatar. Reus miste eerder al het WK van 2014 én het EK van 2016 door ernstige blessures.

Bij Dortmund stond Thomas Meunier zaterdag in de basis. Thorgan Hazard viel vijf minuten voor het einde in. 

Update: Zondag had Dortmund relatief goed nieuws te melden. De blessure van Reus valt al bij al nog mee. De Duitser staat wel drie – weken aan de kant met een enkelblessure, maar Dortmund laat weten dat er van een breuk geen sprake is. Reus moet dus nog geen streep trekken door het WK.