Goal van Tielemans en assist van Castagne helpen niet, want Son blinkt uit

17-09-2022 20:26
7

Tottenham Hotspur heeft Leicester City verder in het moeras geduwd. De Londenaren waren thuis met 6-2 te sterk voor The Foxes, die nu hun laatste zes Premier League-wedstrijden verloren en troosteloos onderaan staan. Heung-min Son was de grote man bij de thuisploeg.

Het programma was Leicester de laatste weken niet gunstig gezind. Achtereenvolgens Arsenal, Southampton, Chelsea, Manchester United en Brighton & Hove Albion waren te sterk. De ploeg van manager Brendan Rodgers had daardoor pas één punt, maar beleefde zaterdag een droomstart. Davinson Sánchez vloerde James Justin, waardoor Youri Tielemans mocht aanleggen voor een penalty. Hugo Lloris keerde de inzet in eerste instantie, maar kwam te vroeg van de lijn. De tweede keer was het wel raak voor de Rode Duivel: 0-1.

Lang kon Leicester niet genieten van de voorsprong. Twee minuten later stond het alweer gelijk dankzij Harry Kane, die bij de tweede paal van dichtbij raak kopte op aangeven van Dejan Kulusevski. Na 21 minuten trof ook Eric Dier doel met het hoofd, waardoor Spurs de zaakjes weer op orde leek te hebben. Dat was echter buiten James Maddison gerekend. Hij trof listig en op schitterende wijze doel: 2-2. De assist kwam van Castagne. Bij de bezoekers stond ook Faes in de basis.

In de tweede helft nam Spurs snel de leiding. Rodrigo Bentancur zette druk op Wilfred Ndidi, snoepte hem de bal af en schoot succesvol. Tottenham kreeg daarna genoeg kansen, maar verzuimde het duel in het slot te gooien. Aan de andere kant moest Lloris daardoor bij de les zijn op een kopbal van Patson Daka. Het was vervolgens invaller Son die opstond. Na 73 minuten schoot de Zuid-Koreaan heerlijk raak, de 5-2 was bijna net zo fraai en hij voltooide zijn hattrick niet veel later.

Door de overwinning is Tottenham gedeeld koploper van de Premier League, samen met Manchester City. Arsenal heeft twee punten minder, maar kan zondag weer passeren.