Oostende pakt een punt in Jan Breydel, Cercle Brugge verspeelt dubbele voorsprong

17-09-2022 20:10
11

Het duel van zaterdagavond tussen Cercle Brugge en KV Oostende heeft geen winnaar opgeleverd. Voor de rust liep de thuisploeg uit tot 2-0, maar die dubbele voorsprong gooit Cercle Brugge na de rust te grabbel.

Het werd de match der (gemiste) strafschoppen. Bij een 0-0 stand in de 38e minuut mocht Denkey het als eerste vanaf elf meter proberen, maar hij faalde. Toch ging Cercle Brugge uiteindelijk met een dubbele voorsprong de rust in. Na de strafschop kreeg de thuisploeg een corner en toen slaagde Denkey er toch in om te scoren. Even later bediende Van der Bruggen Ueda en die zorgde voor de 2-0.

Twee strafschoppen voor Oostende
Tot een kwartier van het einde bleef die stand ook op het bord, maar Oostende wist alsnog een punt uit de brand te slepen. Na een tussenkomst van de VAR gaf Lardot alsnog een strafschop omwille van handspel. Ambrose mocht aanleggen vanaf elf meter, maar faalde. In de herneming kreeg Ambrose de bal opnieuw voor zijn voeten en scoorde toen toch.

KV Oostende kwam na de rust beter voor de dag en via een nieuwe strafschop kreeg het de 2-2 op het bord. Bij de tweede penalty voor Oostende scoorde Ambrose van de eerste keer. Zo deelden Cercle Brugge en Oostende zaterdag de punten. Heitor kreeg in het slot van de partij bij de thuisploeg nog rood.