STVV al na één minuut klaar met Zulte Waregem, Kanaries uitermate efficiënt

17-09-2022 20:08
5

Zulte Waregem blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Zaterdag verloor het ruim van STVV met 0-3. Na één minuut spelen keek Essevee al tegen een achterstand aan en een vroege rode kaart van Daniel Ramírez was ook nefast voor de thuisploeg.

Op de openingsspeeldag won Zulte Waregem van Seraing, maar sindsdien pakten de troepen van Mbaye Leye nog amper punten. Enkel tegen de twee ploegen uit Brugge speelde het 1-1 gelijk. Voor de rest kwamen er enkel nederlagen bij. STVV smeerde Zulte Waregem zaterdag al de zesde nederlaag van het seizoen aan. Voor de thuisploeg kon de match niet slechter beginnen. Na een corner tekende Bruno voor de openingsgoal. De voormalige speler van Zulte Waregem verschalkte Bossut met een hakje.

Zulte Waregem probeerde terug in de partij te komen, maar Ciranni besloot te overhaast. Na 18 minuten kwam er nog een probleem voor de thuisploeg bij. Ramirez zette zijn voet op het been van Boya en mocht met rood gaan douchen. De uitsluiting zorgde ervoor dat de match verwaterde. Hollerbach greep op het halfuur in en haalde Janssens, die al vroeg geel pakte, naar de kant.

Bruno voor de tweede keer
Ondanks een mannetje minder bleef Zulte Waregem voor de gelijkmaker gaan, maar meteen na de rust was alle hoop weg. Met zijn eerste treffer in loondienst van STVV zette Okazaki de 0-2 op het bord. Het was pas de tweede keer in de wedstrijd dat de bezoekers een bal tussen de palen kregen. Op her uur ging ook schot drie tussen de palen binnen. Bruno zette immers een strafschop om. Nadien veranderde de stand niet meer en slikte Zulte Waregem een nieuwe nederlaag.