Meunier en Hazard springen naar de leiding, Bayen München morst weer met de punten

Meunier en Hazard springen naar de leiding, Bayen München morst weer met de punten

17-09-2022 17:34 Laatste update: 17:53
5

Borussia Dortmund heeft de eerste Kohlenpott derby in twee jaar tijd tegen Schalke 04 weten te winnen. Bayern München is wederom door het ijs gezakt.

Dortmund - Schalke 1-0
Bij Dortmund begon Meunier in de basis. Hazard zou later invallen. Een dieptepunt uit de eerste helft was het geblesseerd uitvallen van Marco Reus, die per brancard het veld moest verlaten en mogelijk het WK mist. Echt grote kansen waren er in de eerste helft niet.

Een gouden zet van Dortmund-trainer Edin Terzic was het inbrengen van Youssoufa Moukoko. Het zeventienjarige toptalent kwam na een uur spelen binnen de lijnen en kreeg een paar minuten later de grootste kans tot dat moment. Tien minuten later zou Moukoko zich onsterfelijk maken door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Op aangeven van Marius Wolf scoorde hij met het hoofd. 

Dortmund verstevigt de koppositie, Schalke zakt naar plaats vijftien.

Augsburg - Bayern 1-0
Bayern München heeft zich uit bij FC Augsburg een slechte dienst bewezen. Een doelpunt van Mergim Berisha na een uur spelen was voor de thuisploeg genoeg voor de overwinning. Bayern was voor de rust sterker, maar verzilverde de spaarzame kansen niet.

In de slotfase kreeg Bayern nog een grote kans om in ieder geval een punt aan de wedstrijd over te houden, maar dat was de ploeg van trainer Julian Nagelsmann niet gegund. Het is voor de vierde keer op rij dat Bayern niet weet te winnen in de Bundesliga. Het zakt naar de vierde plaats en heeft momenteel een achterstand van drie punten op koploper Dortmund.

Overige uitslagen
Bayer Leverkusen - Werder Bremen 1-1
Stuttgart - Eintracht Frankfurt 1-3