Madrileense derby: Real verloor nog nooit wanneer Courtois tussen de palen stond

Madrileense derby: Real verloor nog nooit wanneer Courtois tussen de palen stond

17-09-2022 14:16
1

De wedstrijd van morgen wordt een bijzondere voor Thibaut Courtois, en niet alleen omdat het een derby is. De doelman van Real Madrid is al een steunpilaar van de club, met meer dan 185 wedstrijden in vijf seizoenen.

Courtois speelde 154 wedstrijden voor Atletico. Wat Courtois hen gaf, nam hij ook weg. De huidige doelman van Real Madrid is een nachtmerrie geworden voor Atletico sinds hij aan de andere kant van de hoofdstad speelt. Courtois heeft als speler van Real Madrid al tien keer tegen zijn oude club gespeeld en deed dat op knappe wijze.

Tot nu toe heeft de Madrileense doelman nog geen enkele wedstrijd verloren sinds hij voor Real Madrid speelt tegen zijn voormalige ploeg. In tien wedstrijden wist hij er zes te winnen en vier gelijk te spelen.

Je zou kunnen zeggen dat Courtois een talisman is voor Real Madrid als het gaat om het spelen van een derby. Courtois heeft Real wel al zien verliezen tegen Atletico Madrid, niet toevallig stond hij op die dag niet tussen de palen. Hij was ook afwezig in de 4-2 nederlaag in de finale van de Europese Supercup 2018, omdat Keylor Navas de eerste keus was.