'Liverpool wil transferrecord verbreken en gaat zich melden bij Borussia Dortmund'

'Liverpool wil transferrecord verbreken en gaat zich melden bij Borussia Dortmund'

17-09-2022 12:33
4

Liverpool wil zich komende zomer versterken met Jude Bellingham. De negentienjarige middenvelder van Borussia Dortmund stond afgelopen transferperiode ook al op de radar bij The Reds, maar bleek toen niet te koop.

Jürgen Klopp, manager op Anfield, is zeer gecharmeerd van Bellingham. Volgens The Telegraph houdt Liverpool de interesse warm en wil de club na dit seizoen toeslaan in Duitsland. Het wordt een enorme financiële operatie om de Engelsman te halen, aangezien hij naar verluidt omgerekend zo'n 115 miljoen euro moet kosten.

Ook Manchester United en Chelsea zouden interesse hebben in Bellingham. Liverpool leidt volgens het Engelse medium de race. Dortmund zag het niet zitten om de middenvelder afgelopen zomer voor een astronomisch bedrag van de hand te doen, omdat Erling Haaland al vertrokken was. Op zeventienjarige leeftijd nam Dortmund hem voor 25 miljoen euro over van Birmingham City. Bij Die Schwarzgelben speelde hij tot dusver 99 wedstrijden, waarin hij dertien keer trefzeker was.

Mocht Liverpool er daadwerkelijk in slagen Bellingham binnen te halen, zal daar een recordbedrag mee gemoeid gaan. Virgil van Dijk is nog altijd de duurst inkomende transfer aller tijden voor de club. Hij kwam voor bijna 85 miljoen euro over van Southampton.