Lamkel Zé legt ‘gekke’ situatie Omonia uit: “Ik wilde eerst het land zien”

Lamkel Zé legt ‘gekke’ situatie Omonia uit: “Ik wilde eerst het land zien”

17-09-2022 11:46
6

Didier Lamkel Zé leek op weg naar het Cypriotische Omonia Nicosia, maar die transfer liep alsnog op de klippen. Tegenover Het Nieuwsblad deed de KV Kortrijk-aanvaller zijn boekje open.

Lamkel Zé wilde eerste het land bekijken vooraleer hij zou tekenen. “Het is een beetje gek, ik weet het. Maar ik wilde eerst het land zien voor ik er zou tekenen. Dat heb ik dus gedaan, maar het was echt ver van mijn familie en mijn naasten. De ontvangst was bovendien niet wat ik had verwacht.”

Omonia sprak naar verluidt ook niet de waarheid. “Ze hadden mij verteld dat de luchthaven maar twintig minuten met de auto van de stad lag, maar dat bleek uiteindelijk twee uur. Ik kwam pas ’s nachts rond drie à vier uur in mijn hotel aan en de ochtend daarop wilden ze al dat ik om 9 uur mijn fysieke tests zou afleggen. Ik heb simpelweg gezegd dat dat niet ging.”

Er lag ook nog een andere kaper op de kust. “Ik moest rusten aangezien ik pas in het holst van de nacht was aangekomen. Ze bleven maar aandringen en ik kreeg een vreemd gevoel. Toen heb ik gezegd dat ik niet wilde tekenen. Ik had immers ook nog contact met Ferencvaros. De volgende nacht ben ik vertrokken.”

Lamkel Zé vond dat er een gebrek aan respect was, maar hij heeft nooit een contract getekend. “Helemaal niet. Zelfs toen ik al had getekend bij Kortrijk en ze KAA Gent hadden uitgeschakeld voor de Europa League,bleef Omonia mij terugbellen. Aan Kortrijk vroegen ze zelfs om het contract hier te verscheuren, maar ik wilde niet meer naar Cyprus. Ik wilde hier blijven. Ik wens ze veel geluk in de Europa League, dat is alles.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie